Newsletter subscribe

Ajax 1

Staf

Staf
Posted: July 19, 2014 at 4:21 pm   /   by   /   comments (0)

Staf – Ajax Amsterdam

De staf van Ajax bestaat uit drie takken; de technische staf, de medische staf en de begeleidende staf. Frank de Boer werkt sinds december 2010 als hoofdtrainer van Ajax. Samen met zijn assistenten Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman is hij bijna iedere dag bezig met Ajax. Het drietal ondersteund door keeperstrainer Carlo l’Ami.

Technische staf Ajax

team member

Frank de BoerHoofdtrainer

Frank de Boer (Hoorn, 15 mei 1970) staat sinds december 2010 als hoofdcoach van Ajax aan het roer. Voorheen was hij werkzaam als assistent-trainer bij het Nederlands elftal en werkte hij in de jeugdopleiding van Ajax.
De voormalig verdediger speelde onder meer tien jaar voor Ajax en was ruim vier jaar actief voor FC Barcelona. Met 112 interlands voor Oranje heeft De Boer een imposante carrière als profvoetballer achter de rug. In 2011 werd De Boer met Ajax landskampioen van Nederland.

team member

Dennis BergkampAssistent-trainer

Dennis Bergkamp (Amsterdam, 10 mei 1969) is sinds de zomer van 2011 assistent-trainer van De Boer. De voormalig aanvaller was eerder werkzaam voor Nederland-B onder leiding van Johan Neeskens en werkte hij in de jeugdopleiding van Ajax.
Voordat hij assistent-trainer werd van De Boer, werkte Bergkamp voor de Ajax D2 en even later de Ajax A1. In het verleden behaalde hij zijn successen bij Ajax en Arsenal, waar Bergkamp nog altijd een grote held is.

team member

Hennie SpijkermanAssistent-trainer

Hennie Spijkerman (Zwolle, 28 oktober 1950) is net als Bergkamp werkzaam als assistent-trainer van De Boer. Deze functie bekleed hij sinds de hoofdcoach aan het roer is. In het verleden was Spijkerman al eerder werkzaam voor Ajax.
In 2006 werd Spijkerman als assistent aangesteld door Henk ten Cate. Spijkerman werd door de komst van Marco van Basten benoemd tot scouting-coördinator. In 2010 was hij hoofdcoach van HFC Haarlem en even later werd hij technisch directeur van Ajax Cape Town.

team member

Carlo l’AmiKeeperstrainer

Carlo l'Ami (Leiden, 20 juli 1966) werd door Ajax in de zomer van 2007 aangenomen als keeperstrainer. De voormalig doelman begon zijn carriere bij Excelsior. PSV trok l'Ami na twee jaar aan, echter zonder succes.
Via verschillende clubs kwam hij terecht bij SVV, FC Dordrecht, fusieclub SVV/Dordrecht'90, SC Heracles, Sparta Rotterdam, SC Heerenveen, SC Cambuur, Telstar, Excelsior en sloot hij in 2002/2003 af bij Feyenoord.


Medische staf Ajax

Gavin Benjafield Manager physical performance
Don de Winter Sportarts physical performance
Pim van Dord Fysiotherapeut
Ronald Vermeer Fysiotherapeut
Björn Rekelhof Performance coach
Perry Augustine Performance coach
Freddy Pijloo Masseur/pedicure

Begeleidende staf

Tjerk Smeets Teammanager
Herman Pinkster Assistent-teammanager/Spelersbegeleider

Comments (0)

write a comment

Comment
Name E-mail Website